Skip to main content

We gaan het hebben over zomerjurken 2024. Nothing says summer like een jurk. Maar… welke jurk past bij jou, is een goede aankoop, is helemaal je-van-het in 2024 én hoe stijl je de zomerjurk? Lees snel meer over zomerjurken 2024.

Jouw perfecte zomerjurk voor 2024

Wat jouw perfecte jurk is hangt af van je stijl; waar je je prettig in voelt; hoe je dagelijks leven eruit ziet en hoe je het wil combineren. Afgelopen tijd is het trending dat jurken cuts hebben, dus dat er in het midden openingen zijn. Mij niet gezien. Ik vind het ook een fijn idee dat ik niet continu moet checken of een borst er uitfloept, dus het moet of goed te dragen zijn met een bh, of wat hoger gesloten. Een mini jurk vind ik leuk, maar niet té mini. Ik houd van zwierige maxi jurken, maar dat is niet altijd praktisch op de fiets.

Stap 1 voor het vinden van een zomerjurk

Je voelt ‘m al aankomen: de eerste stap die jij gaat zetten voor het vinden van jouw go-to zomerjurk is de volgende vragen beantwoorden:

  1. Hoe ga ik de jurk dragen? Ben ik een type die veel hakken draagt of wil ik mijn Birckenstocks eronder dragen?
  2. Hoe ziet mijn dagelijks leven eruit? Zit ik veel op de fiets, of loop ik rond in de kantoortuin?
  3. Welk silhouet staat me en voel ik me goed in? Strak en aansluitend, of zwierig en ruimvallend?
  4. Kleuren, prints, stof? Ga je voor bloementjes print in satijn, of een witte linnen jurk?

Deze vragen beantwoorden maken de keuze al makkelijker. Hulp nodig bij het vinden van je stijl? Lees dan dit artikel.

Stap 2 voor het vinden van een zomerjurk

De tweede stap is dat jij plaatjes gaat verzamelen van jurken die je mooi vindt, van looks die je aanspreken. Open de good old Pinterest app en sla de afbeeldingen op van jurken die je bevallen. Of scroll door Instagram en maak foto’s van andere vrouwen die een jurk dragen op een manier die je bevalt.

Trends zomerjurken 2024

Momenteel zie je dat de trend van vorige zomer doorzet: Linnen, wit en crocket (gehaakt). Daarnaast zie je ook dat luipaard print weer terug is als het aankomt op zomertrends in 2024. Rood blijft nog altijd een populaire kleur. Maar weet je wat? Draag lekker wat je zelf mooi vindt, ongeacht de trends!

Mijn favoriete zomerjurken 2024

Luipaard print

Dit is – gelukkig – weer trendy want ik ben dól op deze print! Draag deze A-lijn mini jurk met een grove sandaal, of sneakers en een grote zomerse tas. Of met torenhoge hakken, kan natuurlijk ook. Sexy! Je shopt ‘m hier.

zomerjurk 2024 luipaard print H&M

Bernadette.

Chique. Gewoon chique. Maar ook casual te dragen. Met een sandaal met dunne bandjes. Of hakken. En espadrilles werken ook. Met mooie sieraden, een hoed, een clutch of juist een grote raffia bag. Nu nog even wachten op de sale… 😉 Shop ‘m hier.

zomerjurk 2024 bernadette

Vanilia

Linnen wrap dress, man man man, dit is een veelzijdige jurk die járen meegaat! Je draagt ‘m casual met sandalen of sneakers, maar draag er ballerina’s, een kittenheel of hakken onder en hoppa, chique en gekleed. En de kleur? Ik vind zwart juist heel mooi, ook in zomer! Iedereen draagt witte linnen jurken, maar ik vind zwart een stuk praktischer en gekleder. Shop ‘m hier.

zomerjurk 2024 vanilia

H&M

Deze groene linnen overhemd jurk, yes! Dit is een fijne voor hete zomerdagen. Je kunt ‘m ook open dragen, met eronder een zwierige linnen pantalon en een witte tanktop. Ook makkelijk op het strand om over je bikini aan te trekken. Veelzijdig dus. Leuk met een grote shopper of raffia tas. Shop ‘m hier.

zomerjurk 2024 H&M

Noella

Een witte, lange, zomerjurk. Wauw, deze is wel heel gaaf! Check die mouwen, die lengte. Zowel chique als stoer te dragen. Shop ‘m hier.

zomerjurk 2024 noella fashion

Sissel Edelbo

Ik kocht in 2020 een jurk van dit merk. Nog steeds mijn all time favorite. Dit merk maakt jurken van Indiaase Sari’s. Ze zijn dus allemaal uniek, en de stof is heerlijk in zomer. Neem hier maar eens een kijkje op de website. Tip: op Vinted vind je ook veel jurken van dit merk.

zomerjurk 2024 sissel edelbo

&Other Stories

Een makkelijke ruimvallende maxidress. Met bloemen. Als je even geen outfit inspiratie hebt is dit zo’n item dat je altijd aan kunt trekken en waarover je altijd complimenten zult krijgen. Easy does it. Shop ‘m hier.

zomerjurk &other stories 2024

 

Hoe stijl je de zomerjurk in 2024?

Okay, je hebt je jurk gevonden, en dan? Hoe stijl je deze? Helemaal perfect is het als je een jurk vindt die je zowel casual als chique kan dragen. Sneakers, sandalen én hakken. Met of zonder jasje. Sieraden en een riem en tas doen het ook altijd goed als je een jurk wilt spicen. Deze zomer zijn accesoires zoals een raffia tas, grote statement sieraden, een ’70’s zonnebril en chuncky sandals helemaal je van het.

Conclusie zomerjurken 2024

Shop ze! En nogmaals… mijn tip van flip: kijk op Vinted. Er is zoveel mooie kleding, welke anderen niet meer dragen en in zeer goede staat verkopen. Ik probeer een gezonde mix te maken van soms iets nieuws shoppen, en soms Vinted. En shop ook eens in je eigen kast. Misschien heb je wel enkele prachtige jurken, en kun je ze dat nieuwe gevoel geven door andere accessoires toe te voegen of ze anders te stijlen. Lees dit artikel voor stylingtips van yours truly.

Geef een reactie