Skip to main content

Je kent ze vast wel, van die vrouwen die enkel een jeans en een wit shirt dragen en toch een hele stijlvolle, interessante look creëren. Het leuke aan mode is dat je slechts een paar goede items nodig hebt om een look dat ‘oef yes’ gevoel te geven. Een extra beetje spice, een vleugje cachet en net iets interessanter dan enkel de jeans en het shirt. En die interessante touch toevoegen is makkelijk als je weet hóé. En dat ga ik met je delen!

Er zijn enkele dingen die je kunt doen om een outfit meer diepte, meer sjeu te geven. Hoef je helemaal niet diep voor in de buidel te tasten. Ik behandel een paar opties die je vast direct kunt toepassen met dingen die je in huis hebt. Ik laat wat foto’s zien ter inspiratie en vertel wat een simpele outfit kan opfleuren. Lees je mee?

Contrast

Een simpele outfit, een witte katoenen blouse, met een crème kleurige cropped jeans. Wat maakt deze outfit toch interessant? Het is het contrast, de zogenaamde tonal colors, van beiden ander materiaal en net een andere tint. Erbij de gevlochten tas, ook in een neutrale tint. Heb jij een witte blouse en een lichte kleur broek? Combineer ze eens, en kijk of je ook contrast kan creëren met de stoffen en dezelfde kleurtonen. Spice het op met een accessoire van een opvallend materiaal.

 

Mouwen oprollen

Probeer maar eens, van zowel een blouse, als een colbert als een trui: rol de mouwen op. Laat je onderarmen en handen zien, voeg eventueel mooie armbanden toe om een hele simpele outfit interessant te maken.

 

Opvallend accessoire

Accessoires, duh. Dat weet jij ook, die kunnen een outfit echt opfleuren. Investeer in een paar mooie accessoires, om vele basic looks een upgrade te geven. Het sjaaltje hieronder maakt de simpele outfit van een blouse en jeans interessant, maar dit sjaaltje kun je ook combineren met een trui. Denk aan een cashmere – of wollen trui, met een donkere jeans of pantalon. Simpel, maar met een toevoeging van een opvallend accessoire heel eigen en een tikkie opvallend.

Sieraden / accessoires met textuur

Textuur is een slimme truc om een outfit interessant te maken. Textuur en contrast. Je kunt dit doen door de stoffen die je draagt af te wisselen (zijden rok met wollen trui, jeans met een zijden blouse, linnenblouse met een katoenen broek), maar je kan ook textuur toevoegen door accessoires. Tegenwoordig zijn de chunky sieraden helemaal in, en dat is fijn: 1 mooie armband, grote oorbellen of een stevige ketting stylen een simpele outfit af.

Tip: op Vinted heb ik erg mooie vintage sieraden voorbij zien komen.

Laagjes

Laagjes, ja dit werkt goed. Los van een outfit mooi stylen door lagen toe te voegen, is het ook nog een verrekte handig met wisselende temperaturen 😉 Denk aan een trui met daarover een blazer. Een toevoeging van slechts 1 item (de blazer) en je outfit krijgt een hele andere look & feel. Stel je voor, je hebt een jeans, een mooie blouse, een trui en een blazer. Hiermee maak je al veel verschillende outfits:

Jeans + blouse

Jeans + blouse + blazer

Jeans + blouse + trui

Jeans + trui + blazer

Jeans + trui

Afijn, you get me. Schrijf ze ook eens op, de vele combinaties die je kunt maken. Je hebt echt niet méér nodig, soms heb je een opvallend accessoire nodig en slim combineren, en daarmee geef je je gehele outfit een andere look. Een blouse dragen met je haar los, of je haar opgestoken met grote oorbellen – beide varianten geven een heel ander gevoel.

Zie ook de tweede foto. Een jeans, trui en t-shirt. Omdat de boord van het t-shirt boven de hals van de trui uitpiept, geeft het gelaagdheid, zelfs wat textuur, en haalt de hele outfit op.

Een onverwachte schoen keuze

Een jurk dragen met hakken? Of een jeans dragen met sneakers? Juist door een onlogische schoenkeuze te maken, kun je een outfit interessant maken. Een romantische jurk met cowboy laarsjes, een zwierige jurk met sneakers.

Laatste tips

Vaak is het een kwestie van proberen, en ook kijken waar je je goed in voelt. Misschien werkt voor jou de accessoire truc heel goed, maar draag je verder graag nette, vrouwelijke schoenen bij een jurk. Prima. Uiteindelijk is stijl heel persoonlijk en moet je je goed voelen. Je kunt gaan oefenen. Trek iets heel basics aan, zoals een jeans met een blouse, en probeer de ‘mouw oprol truc’, ‘de accessoire’, ‘het contrast’ en de ‘laagjes techniek’. Probeer het, pas het toe, en als je iets hebt waarvan je denkt ‘JA, dit is mij!’, maak dan een foto. Verzamel alle ‘JA’ foto’s in een speciaal mapje op je telefoon, en doe dit een tijdje. Pak die foto’s erbij als je gaat shoppen, of je wilt aankleden en geen inspiratie hebt. Oefening baart kunst.

Psst: ik probeer zoveel mogelijk toegankelijke voorbeelden te gebruiken, waar jij mee aan de slag kunt. Geen opvallende designertassen in beeld, enkel outfits waarin geleefd kan worden en tips die jij zelf kunt toepassen. Vind je deze tips fijn? Deel het vooral met me, dat vind ik enorm leuk!

 

Geef een reactie