Skip to main content

Allright, ik snap ‘m! Je bent hier want je wilt de perfecte witte blouse kopen. De witte blouse is wel een heel fijn kleding item in je garderobe. Veelzijdig, chique, modieus en gewoon een erg goede basic. Maar de ene witte blouse is niet de andere witte blouse. Wat mijn perfecte witte blouse is, past misschien totaal niet bij jouw smaak, stijl of overige kleding items. In dit artikel ga ik je meenemen om de perfecte witte blouse te kunnen kopen.

Een stukje geschiedenis…

Het ogenschijnlijk eenvoudige kledingstuk heeft een rijke geschiedenis. Het verhaal begint bescheiden, als werkkleding voor dienstmeisjes in de 19e eeuw. Maar al snel werd het een symbool van stijl. In de jaren 50 kwam de witte blouse tot haar recht als een mode-icoon, gedragen door sterren als Audrey Hepburn en Grace Kelly. Audrey’s minimalistische stijl benadrukte de eenvoud van de witte blouse, terwijl Grace’s stijl het kledingstuk een chique draai gaf.

Grace Kelly witte blouse Audrey hepburn witte blouse

Inmiddels is de witte blouse niet meer weg te denken uit het modebeeld. Wat de trend ook is, een witte blouse is altijd te koop, hangt in elke winkel en wordt altijd gedragen. Van de carrière vrouw tot de creatieve kunstenaar, de witte blouse past in de kast van vrouwen van alle achtergronden.

Dus, waarom is de witte blouse zo bijzonder? Het zit ‘m in de eenvoud, en de veelzijdigheid. Je kunt ‘m chique dragen, casual, elegant en praktisch. Laten we nu kijken hoe je zelf de perfecte witte blouse kunt vinden.

Jouw perfecte witte blouse

Zoals ik al schreef, de ene witte blouse is de andere witte blouse niet. Zie hieronder enkele afbeeldingen van allerlei witte blouses, en allen een andere stijl. Dat zal zo ook de eerste stap zijn: bepaal de stijl van de blouse. Dat is afhankelijk van jouw kledingstijl.

Lees dit artikel en ontdek hoe je in 5 stappen je eigen stijl ontdekt en verfijnt.

In 5 stappen de perfecte witte blouse

1. Bepaal je stijl:

Wat voor een stijl blouse ga jij dragen? Als jouw stijl klassiek of casual is, dan past een blouse met kant en bloemen misschien minder. Alhoewel: kleding en stijl is bedoeld om plezier te hebben, dus laat je vooral niet beperken.

  • Klassiek: Een tijdloze, simpele blouse in een stevige kwaliteit die past bij formele en zakelijke gelegenheden.
  • Getailleerd: Benadrukt de vrouwelijke vormen en kan zowel chic als casual gedragen worden.
  • Oversized: Geeft een nonchalante en trendy uitstraling, perfect voor een relaxte look, maar kan juist ook verfrissend werken in een chique look met een pantalon.
  • Boho: Met kenmerkende details zoals ruches, borduurwerk en losse pasvormen, perfect voor een bohemien vibe.
  • Feminien: Zachte stoffen, delicate details en vrouwelijke snitten creëren een romantische en charmante look. Denk aan kant, kleine kraagjes en bewerkte knoopjes.

2. Kies de stof:

De stof is erg bepalend voor de stijl en uitstraling van de blouse. Is jouw stijl bohemien en vrouwelijk? Dan is een jeansstof minder passend. Ga jij voor de casual, minimalitische stijl, dan is zijde misschien too much of the good stuff.

  • Katoen: Duurzaam, ademend en easy going.
  • Zijde: Luxe, sexy uitstraling.
  • Linnen: Lichtgewicht en luchtig, ideaal voor warmere dagen en een relaxte uitstraling.
  • Crepe: Een elegante keuze met een subtiel gekreukte textuur die een luxe uitstraling geeft.
  • Denim: Stoer en veelzijdig, perfect voor een casual-coole look met een moderne twist.

3. Pasvorm is essentieel:

Ga je voor oversized, cropped, aansluitend of getailleerd? Denk ook out of the box, soms kan een oversized model van een zware stof juist heel sexy en vrouwelijk zijn, in combinatie met een mooie pantalon.

  • Let op de schouders: Zorg ervoor dat de naden mooi op je schouders rusten zonder te strak of te los te zitten.
  • Borst en taille: De blouse moet comfortabel zitten rond de borst en taille, zonder te knellen.
  • Mouwlengte: Kies een mouwlengte die bij je past en geschikt is voor het seizoen, van lange mouwen tot mouwloos.

4. Kleur:

Let op de tint wit: Experimenteer met verschillende tinten wit om te zien wat het beste past bij je huidskleur en persoonlijke voorkeur. Van melkwit tot crème tot amandel tot eggshell.

5. Details:

Wil je een hele simpele blouse, of kies je voor meer details?

  • Knoopsluitingen: Kies tussen verschillende soorten knoopsluitingen afhankelijk van je stijl en voorkeur. Je hebt blouses waar de knopen zichtbaar zijn of een blinde knoopsluiting hebben. Misschien heeft jouw perfecte witte blouse wel een ristsluiting, of helemaal geen sluiting.
  • Kraagstijlen: Van button down, boordkraag tot Franse kraag: het type kraag bepaalt de uitstraling van de blouse. Kies een kraagstijl die past bij jouw stijl.
  • Mouwdetails: Speel met details zoals manchetten, oprolbare mouwen en versieringen voor een uitstraling die bij je past.

Voorbeelden van de perfecte witte blouse

Okay, je hebt voor jezelf helder wat voor een type witte blouse je wilt. Dit zijn blouses die ik heb gespot en die het overwegen waard zijn, uiteraard afhankelijk van je stijl.

Trouwens… misschien is een witte blouse wel iets wat helemaal niet past bij jouw stijl! Laat je niet gek maken, en koop een andere kleur, of überhaupt een ander kledingstuk. Voor sommige vrouwen is een blouse niet iets wat past binnen hun stijl, en dat is okay. 

Vanilia

Ietwat korte witte blouse, aan de voorkant elegant en tijdloos, met een geweldig rugdetail. Shop ‘m hier.

Blouse met plooien

Blouse met plooien

Vanilia

Ik ben fan van deze mouwloze blouse, perfect voor zomer en / of onder een colbert! Shop ‘m hier.

Top Cotton poplin sleeveless

Vanilia

Basic, stretch, klassiek en tijdloos! Perfect voor dagen op kantoor, of meer casual met een jeans. Shop ‘m hier.

Stretch blouse

H&M

Linnen blouse van H&M. Perfect voor de zomer. Nonchalant en praktisch. Je kan ‘m heel stijlvol maken met mooie accessoires. Shop ‘m hier.

Oversized linnen overhemdblouse - Lange mouwen - Normale lengte -Wit -DAMES | H&M NL 2

Nina Yuun

Een ontwerpster uit Zuid Korea die in Zwitserland haar eigen mode label in Zwitserland startte. Love this story en ik vind haar label inspirerend. Shop ‘m hier.

MINAMI BLOUSE EGGSHELL

Sézane

Het Franse merk Sézane, bekend om de vrouwelijke, versierde en Franse stijl kleding. Deze blouse met volant kraag en lichte balonmouw shop je hier.

Deze kanten blouse shop je ook bij Sézane. Tikkie sexy, vrouwelijk en boho.

Francon editions

Nog zo’n mooi merk, uit Nederland dit keer, Rotterdam om precies te zijn. Shop ‘m hier.

Arket

Arket heeft veel witte blouses, voor elke stijl wat wils. Het is een zusteronderneming van H&M, in hetzelfde rijtje valt Cos en &other stories. Deze is romantisch met bloemen erop geborduurd. Perfect voor de vrouw met een romantische of een tikkie bohemien stijl. Shop ‘m hier.

Zimmermann

Duur, absoluut, maar wat een prachtig merk is dit! De stoffen zijn geweldig, de kwaliteit is er. Daar betaal je voor, dat wel. Als je vakantiegeld gestort is, en je hebt zin in een splurge… here you go 😉 Deze prachtige blouse shop je hier.

Natura Blouson Shirt

Toteme

Nog een merk in de dure prijscategorie, maar de kwaliteit is er ook naar bij Toteme. Dit is een tijdloze blouse en kan jaren mee. Een investering waard als je het mij vraagt. Shop ‘m hier.

Relaxed floral jaquard shirt white

Succes met het kopen én dragen van je perfecte witte blouse. Vragen? Connect met me op Instagram en stuur een berichtje!

X Puck

Geef een reactie