Skip to main content

Opnieuw en opnieuw laadde ik de pagina in. Ik opende steeds weer mijn affiliate account om er zeker van te zijn of dit wel echt gebeurde: ik had mijn eerste commissie verdiend! Iemand had via mijn blog over beleggen óók een account geopend bij de partij waar ik fan van was. €42 ging naar mij.

Het kinderlijke enthousiasme van een nieuwe ontdekking, dat voelde ik.

Ik, die schreef over beleggen, en daar dus €42 meer verdiende? Bizar! Ik bedoel, in alle eerlijkheid, laten we dit tussen ons houden, maar ik was slecht met geld. Oi oi oi, niet zo’n beetje ook. Goed verdienen, dat kon ik wel. Vervolgens mijn geld managen en er slimme dingen mee doen? Nee. Maar dat moest veranderen. En over dat proces ging ik schrijven.

De tweede en derde affiliate commissie waren ook hoogtepuntjes. Wat een geweldig gevoel!

Al zeer snel bedacht ik: “hier zit meer in.”

4 maanden later (maart 2020) lanceerde ik op Instagram een cursus Beginnen met Beleggen. €49 vroeg ik daarvoor. 84 mensen deden mee! 84! Holy investing macaroni!

Ik lanceerde deze nog eens, en nog eens. En toen was het tijd voor een verbetering.

In lanceerde een community. Omdat ik niet enkel wilde zenden, en bovendien: ik was geen expert, ik wilde vooral faciliteren dat vrouwen met elkaar, bezig zouden gaan met hun geld en financiële situatie.

De community was er, Lieke kwam op mijn pad, samen lanceerden we een e-learning programma.

En nog een keer.

De community groeide.

Dat jaar erop besloten we eens te experimenteren met een grootse campagne, dus niet alleen organische sales draaien. Er deden 300 vrouwen mee met onze ‘Beginnen met Beleggen e-course’.

We lanceerden in samenwerking met een expert, een andere e-course over het maken van je eigen online product.

Het werd tijd voor een nieuwe naam – fire for women was immers te niche en te beperkt. Het ging teveel over beleggen. We wilden breder dan dat. Financiële onafhankelijkheid gaat immers over meer dan enkel beleggen. ELFIN it was!

We lanceerden een membership, een abonnementsmodel. Inclusief de e-courses.

We organiseerden masterclasses met experts – we wilden immers een platform worden met rolmodellen, geen Puck en Lieke show.

De community groeide en groeide.

We besloten dat we internationaal wilden. Dus we lanceerden de eerste versie van de internationale variant van ELFIN.

We besloten dan een content game een mooie start was en de rekeningen betaalt, maar dat dat niet het eindspel is van ons bedrijf. Dus lanceren we volgende maand (augustus 2022) een extensie van het business model van ELFIN.

Die eerste sale, die eerste blog, het leek zo nietszeggend en kinderspel, maar al die kleine stappen hebben bijgedragen aan waar we nu staan en heen gaan.

Onze missie is wat ons drijft. En als we er nog een prachtig bedrijf omheen kunnen bouwen, daar enorm veel van kunnen leren en the biggie big game kunnen spelen, dan zijn wij de gelukkigste vrouwen op aarde!

 

Geef een reactie